Summa sidvisningar

fredag, februari 07, 2014

Stalin och Hitler, lika onda kålsupare bägge två.

Låt oss kalla den här killen Lars, det viktiga är inte hans namn utan vad han bär för tröja.

Alla vet vi att det, i lag, inte är tillåtet, om nu någon skulle vilja det, att bära ett plagg med ett hakkors eller andra nazistiska symboler på.
Därom har det, i vårt land, aldrig varit någon debatt.
Förklaringen har vi alla djupt rotat i våra nerver, vener och sinnen. 
Nazismen stod för det värsta mänskligheten kunnat visa upp, när allt gick snett och ett folk, högt på civilisationens stege, fick sina huvuden förvridna och den egna tankeförmågan utraderad. 
Hitler, Goebbels, Göring och de andra i toppen av tredje rikets luftslott hade lyckats vända förtreten av ett förlorat första världskrig till ett hat och förakt mot judarna i Tyskland. Som naturligtvis var helt oskyldiga.
Sedan vi vet alla hur det gick, Tysklands expansionsplaner, revanschlusta ledde till andra världskrigets utbrott, de militära framgångarna var exempellösa till att börja med. 
Sachsenhausen-lägret i Oranienburg fanns redan innan krigsutbrottet, från 1936 forslades alla "under-människor" som zigenare, judar, homosexuella, kommunister, slaver i gemen till detta läger. 
Notera. Lägret, som hamnade i den sovjetiska zonen, användes efter kriget av motsvarigheten till tyska SS, nämligen NKVD, som ett specialläger för vad jag förmodar "folkfiender." Här internerades 60.000 fångar fram till 1950.

1941 inleddes sedan det som fick en värld att tvivla, den systematiska utrotningen av främst judar från Tyskland och erövrade länder. Treblinka, Auschwitz, Dachau, Theresienstadt m fl.
I industriell form mördades drygt sex miljoner judar, zigenare och andra som inte behagade nazismen. Dess hela och fasansfulla skala stod inte klart förrän kriget nästan var slut.

Idag förstår vi att nazismen återigen inte får förhärligas, upphöjas eller ens propageras för.
Än mindre vifta med fanor, banderoller eller bära nazismens symboler på vare sig t-shirts eller uniformer.

Men, varför får man bära kommunismens symboler utan påföljder, varför finns inga förbud mot det?
Utan tvärtom, anses det i mångas ögon som något tufft att ha röda stjärnan i en keps eller som Lars på bilden, hammaren och skäran på bröstet.

För under Sovjetunionens existens, främst då under den blodige Stalins tid, så bedömer Stéphane Courtais i boken "Kommunismens svarta bok" att  cirka 20 miljoner ryssar dödades av regimen genom avrättningar, utrensningar, fördrivningar eller svält och köld i Gulag-lägren.

Om vi lägger siffrorna åt sidan. 
För 20, 15, 10 eller 6 miljoner är lika illa, varje, i politiskt eller annat syfte, mördad människa är oförlåtligt. 
Oavsett om man kallar sig fascister på vänsterkanten = kommunister eller fascister på högerkanten = nazister.
Hitler och Stalin stod i samma hav av blod och vädrade bara mer och mer....

Hur kommer det sig då att man idag får strutta omkring med hammaren och skäran på bröstet när det råder ett accepterat förbud att inte fjanta omkring med ett hakkors på bröstet?

Kan någon förklara det?



Inga kommentarer: