Summa sidvisningar

torsdag, mars 18, 2010

Jessica the hippo.

Här vilar flodhästen Jessica bekvämt på sin madrass med sin kompis en bullterrier på ryggen.
Nyfödda, en dag gamla, Jessica räddas år 2000 vid en svår översvämning i norra Sydafrika nära Hoedspruit av Tonie Joubert en vildvårdare, hon hade då kommit ifrån sin mamma i de vilda strömmarna.
Tonie och hans fru Shirley som bor intill floden tog hand om Jessica, gav henne mat och vatten. Meningen var att Jessica skulle återvända till det vilda livet i floden, men så har det inte blivit, hon bor fortfarande kvar hos sina "föräldrar". Tillsammans med sju bullterriers, de var nio men krokodilerna har tagit två - inte Jessica.
Jessica har sin bädd intill den långa verandan hos Tonie och Shirley där de sitter under taket och njuter av tropiskt varma kvällar.
Jessica är en del av familjens liv, Tonie säger att "Jessica är den dotter vi aldrig fick".
Jess väger långt över ett ton idag, hon äter en tiondel av den vikten varje dag. Till dryck blir det 12-14 liter kaffe per dag! Sötpotatis till lunch, gräs och hundkex till kvällsmål.
Mellan måltiderna simmar Jessie med sina vilda flodhästkompisar, men återvänder alltid till sitt hem och sin madrass för nattens sömn, ofta med ett skärt tunt täcke över sig.
2007 blev hon svårt sjuk och behandlades med antibiotika, idag är hon frisk och vid full vigör.
2005 öppnade hon dörren till Tonie och Shirleys sovrum och kröp upp i deras bädd, som naturligtvis brakade ihop, sedan dess har en stor järnbalk satts för sovrumsdörren så att hon inte kan ta sig in för en tupplur.
Annars är köket, som alltid är öppet hennes favoritrum inomhus, där slängs det en hel del i hennes stora på köksbänken vilande och öppna gap. Kanske en hink sötpotatis som mellanmål?
Flodhästar dödar fler människor än något annat vilt djur i Afrika, men Jessica är undantaget som bekräftar den regeln.
Jessica you have my full sympathy.



Inga kommentarer: