Summa sidvisningar

måndag, mars 08, 2010

Kasane i Botswana, nära Africa´s four corners.

En vacker kvällssyn, elefanter som vadar i den grunda Chobefloden.

Det här är turistinformationskontoret i Kasane, en representativ bild för en stad som tack vare turismen blommat upp under de senaste årtiondena.

Staden Kasane ligger längst uppe i det nordöstra hörnet av det till ytan stora Botswana, några mil från Afrikas fyra hörn, där Botswana, Namibia, Zambia och Zimbabwe möts.
Kasane ligger också längs den viktiga vägen mellan södra och centrala Afrika, med stora avstånd är vägarna viktiga och det är inte alltid som den alternativa vägen via Victoriabron fungerar därför har denna väg från Gabarone och Francistown långt söderut blivit allt mer betydelsefull.
Staden har idag ca 8.000 innevånare och utgör det administrativa centret i Chobedistriktet.
Staden ligger vid den upp till 800 meter breda Chobefloden som bildar gränsen till den yttersta spetsen av Namibias Caprivi Strip, en lång smal landremsa som bokstavligt tränger djupt in i vad som skulle varit en direkt gräns mellan Botswana i söder och Angola och Zambia i norr.
Något österut från Kasane flyter Chobe ihop med Zambesifloden, de båda vattnen når efter knappa 80 kilometer de välbekanta och mäktiga Victoriafallen.
Turisterna har upptäckt Kasane med omnejd som fått nya campingplatser, hotell och restauranger.
Utflykter finns det gott om, kvällsturer i den nedgående solen för att se de vilda djuren komma ut efter en dåsig dag i skuggan. Eller en flodtur i ljum kvällsvärme.
På andra sidan floden breder de släta och frodiga grässlätterna ut sig, flodhästar, elefanter och buffel finns det gott om.
I Chobe National Park finns det dessutom ovanligt gott om leoparder.
Fågellivet är rikt, en del för Afrika unika fågelarter finns att beskåda för den intresserade.
Fisket är även det att rekommendera, många kommer hit för att i stillhet fiska i den stilla och fridsamt flytande Chobefloden.
Och den givna avslutningen efter ett besök i Kasane är naturligtvis Victoriafallen.

1 kommentar:

Angelika sa...

Jag kan inte tacka Dr EKPEN TEMPEL tillräckligt för att hjälpa mig återställa glädje och sinnesfrid i mitt äktenskap efter många frågor som nästan leder till skilsmässa, tack gud för att jag menade Dr EKPEN TEMPEL vid rätt tidpunkt. Idag kan jag säga till dig att Dr EKPEN TEMPLE är lösningen på det problemet i ditt äktenskap / förhållande, med Dr EKPEN TEMPLE kärleksförtryck kommer du säkert att le mer i din relation. Kontakta honom på (ekpentemple@gmail.com)