Summa sidvisningar

tisdag, mars 23, 2010

Viggo möter djuren på landet.

Viggo, ganska nyligen fyllda två år ville träffa djuren på landet, den första riktigt milda vårdagen i lördags. Han parkerade för säkerhets skull på pappa Eriks arm.
Lite distans vill man ha så här i början av nya bekantskaper. En viss avvaktan hör också till.

Det första mötet blev får nr 570, som tittar upp, inte heller fåret ler men visar visar klart och tydligt en viss nyfikenhet.

I solgasset tittar den snart fullvuxna kvigan 976 fram och studerar besökarna, här tror jag Viggo noterade en viss frånvaro i kvigans blick, inte likgiltighet, men ungefär..."ska´re va´nått att titta på?"

Katten tassade försiktigt fram, kryssade mellan vatten, snö, is och barmark och gav blanka sjutton i Viggo med sällskap. Bra! Katter skall vara självständiga och nu kanske Viggo lärt sig att de inte kommer på kommando.

Vad Viggo inte fick se var den olyckliga fågel, en rovfågel av något slag som fastnat i nätet i gluggen uppe på skullen. Den kan inte ha hängt där så länge.

Viggos dag bland djuren tror jag ändå var lärorik, han visade tydligt att han ville hålla avstånd, de "okända" i verkligheten ingav respekt, de var ju så stora, inte alls så små och söta som i böckerna mamma och pappa läst för honom. Nästa gång är de mer bekanta och inte så skrämmande.

Foto: Olle Q ©

2 kommentarer:

Anonym sa...

GenerØst med hØrapparat till fåret!
L-E

Olle Qvennerstedt sa...

Ja, det är inte bara fåret som har hörselproblem även kon har det. Bra sjukvård inom lantbruket.
Olle Q