Summa sidvisningar

måndag, februari 24, 2014

Ready for Hillary?

Redan nu, knappa tre år före presidentvalet i USA, kan du (vi) höja våra glas och förhoppningsfullt bubbligt skåla för hennes framtida framgångar som landets första kvinnliga president.


Men innan dess måste det kanske kampanjas en del för amerikanerna som lutar åt hennes håll, detta är en bumper sticker, den finns att rekvireras som en man många olika kampanjprylar som redan finns framtagna och saluförs hej vilt på nätet.

Hillary Clinton, kan alltså om hon beslutar sig för att kandidera bli USA:s första kvinnliga president. Något som många hoppas blir verklighet, frågan är bara hur långt denna önskan sträcker sig in i de breda republikanska leden? Är blod tjockare än vatten eller?
För inom den demokratiska delen av väljarna, så lär det vara svårt för att inte säga omöjligt för vilken annan kandidat som helst, att kunna matcha sig mot Hillary, om hon nu ställer upp.
Hon, har jag förstått, är nu inte i slutfasen på en självbiografi (rätta mig om jag har fel), så till hösten kan hon kanske visa vad hennes beslut blir.
Det verkar om man skummar lite i amerikanska medier, som att många på den demokratiska gräsrotsnivån, är lika entusiastiska för henne som de var när Barack Obama klev fram på allvar efter det första nomineringsvalet i Iowa 2008.
Med kvinnor, liberala män och många utlandsfödda amerikaner bakom sig, kanske vi får uppleva den historiska dagen då ett "gubbvälde" bryts och en kvinna med en gedigen politisk bakgrund slår sig ner i presidentstolen i Vita huset. 



Inga kommentarer: