Summa sidvisningar

söndag, februari 23, 2014

Nordkoreas brott mot sin egen befolkning.

FN:s utredningskommissions ordförande Michael Kirby visar upp utredningen om Nordkorea.

I början av veckan lade FN fram en skrämmande rapport om det skräckvälde som råder i Nordkorea.
FN är så djärva att de t o m kräver att Nordkoreas ledare Kim Jong-un skall ställas inför rätta för brott mot mänskligheten.
Ta del av en del av rapporten här, skrämmande läsning om vad som sker i de stora koncentrationslägren i Nordkorea, dolda och för de flesta okända och ljusår bort från de påkostade militärparader, hyllningsuppträdanden för ledaren som vi vant oss se på tv. Det är lätt att bli bländad av den glättiga ytan av en stalinistisk diktatur, ett välde som en gång för alla bevisar att drömmen om den kommunistiska utopin är liktydigt med dygnet-runt-terror, dygnet-runt-hot och dygnet-runt-skräck.

Sanna Rayman, SvD:s utmärkta ledarskribent, analyserar med tårarna i ögonen FN-rapporten och förfasar sig samtidigt över de kommunistiskt rätt-trogna i detta land som med inte bara skygglappar utan även hörselskydd och genomgången lobotomering, ändå envisas med att tro på ett system som är så fruktansvärt grymt och brutalt.
Sanna skriver om tidningen Proletären och Kommunistiska partiets näst intill helt okritiska hållning till Nordkorea. De håller ut i det längsta, med sin naiva förhoppning om att en dag få vakna upp i ett socialistiskt paradis som badar i ljus och guld och alla är lyckliga.

För er som följer min blogg genom åren, så har ni märkt att jag oväntat ofta tar in något om Nordkorea, sällan vill jag fara ut i så kraftiga fördömanden som här, men ni skall alla veta att jag aldrig känt något vurm för landet eller vad som försigår där, bara rids av en aldrig avtagande förundran över hur det kan fortgå år efter år, ledare efter ledare.

Min fråga går till fritt tänkande läsare av denna blogg, hur kommer det sig att man okritiskt får hylla och skriva om ett samhällssystem som är att jämföra med det nazistiska misslyckandet i Europa för sjuttiotalet år sedan?
Hur kommer det sig?




Inga kommentarer: