Summa sidvisningar

lördag, november 16, 2013

A400M den mångsidiga arbetshästen




 Autonomous Ground Operations

Just i dagarna påminns vi om hur stora, rymliga, mångsidiga arbetshästar behövs för att flyga in material till områden som drabbats av naturkatastrofer, som den nu aktuella i Filippinerna.
Herculesmaskiner står fortfarande för den största delen av dessa transporter, Globemasters och en och annan rysk tungviktare deltar också. 
Men även Airbus stora A400M finns med och kommer mer och mer att ersätta den äldre generationen Hercules som ex det svenska flygvapnet har och som har två av dem i Filippinerna just nu.

A400M är en militär maskin som testas i de mest extrema klimat, den har 174 order liggande och är en turboprop-maskin, där de två propellrarna på respektive vinge snurrar med- resp motsols, detta för att ge stabilitet och och mindre påfrestning av materialet under flygningen.
Första testflygningen gjordes i december 2009 och för att nämna en siffra så är kroppens bredd 5.64 meter, viktigt för i-lastning av tyngre fordon och större maskiner. 
Några siffror till, lastkapacitet 340 kubikmeter med en maxvikt av 37 ton. 
116 personer räddningspersonal, trupp eller vad det nu vara månde får plats. 
8.700 kilometer når den som mest och som högst ca 11.300 meter.


Bilder från airbus.com

1 kommentar:

Angelika sa...

Jag kan inte tacka Dr EKPEN TEMPEL tillräckligt för att hjälpa mig återställa glädje och sinnesfrid i mitt äktenskap efter många frågor som nästan leder till skilsmässa, tack gud för att jag menade Dr EKPEN TEMPEL vid rätt tidpunkt. Idag kan jag säga till dig att Dr EKPEN TEMPLE är lösningen på det problemet i ditt äktenskap / förhållande, med Dr EKPEN TEMPLE kärleksförtryck kommer du säkert att le mer i din relation. Kontakta honom på (ekpentemple@gmail.com)