Summa sidvisningar

torsdag, november 21, 2013

Campus 2, Apples nya rymdskepp.






Nätsidan 99mac.se visar idag bilder på Apples nya högkvarter i Cupertino, Kalifornien. 
Det tog några år innan Steve Jobs stora projekt godkändes i Cupertinos stadsfullmäktige, men nu är det klubbat och klart. I tisdags skedde det.
Det kom att bli ett av Steve Jobs sista större projekt innan han gick bort.

Campus 2 ser ut som ett gigantiskt rymdskepp som landat i grönskan, men som idag inte är ett grönområde, här huserade tidigare Hewlett-Packard, innan Apple köpte hundra hektar. Deras nuvarande HK ligger bara något kvarter därifrån.
Och som oftast när Apple är inblandat ligger man i spetsen då det gäller miljötänkandet, cirka 80 procent av de hundra hektaren asfalt och betong kommer att bli grönområden, när byggnaden står klar. 
Sol- och bränsleceller kommer att stå för 70 procent av energitillförseln till Campus 2.
Steve Jobs, var som alla som läst biografin om honom vet, bestämd och kompromisslös in i minsta detalj, när det gällde utformning, design, enkelhet och kommunikation. Så även vid skapandet av detta bygge, arkitekter kom och gick, de visade ritningar, modeller och videosnuttar, men Jobs blev aldrig nöjd. Inte förrän han fått sina ständigt förändrade idéer på plats i modellerna.
Framför allt gäller detta de stora glasytorna, de ansågs av arkitekter och tillverkare "vara omöjliga" att tillverka, de var ju välvda och dessutom i ett format som ingen tidigare frågat efter, än mindre beställt. 
När Jobs fick svaret -det är omöjligt, blev hans svar -jag vill att ni gör dom, för de går att göra.
Och de gick att göra, nu kommer de om några år att ge ljus åt de som då kommer att jobba i detta rymdskepp Campus 2.

Bilder från 99mac.se 


Inga kommentarer: