Summa sidvisningar

måndag, november 11, 2013

Black and White Hart Lane



Gamla anrika White Hart Lane från 1899, hemma-arena för Tottenham Hotspurs trodde säkert att det bara var att ställa in skorna på gräsmatta för att matchen mot Newcastle United i går skulle vara vunnen.
Men icke sa Nicke. 
White Hart Lane blev Black and White Hart Lane.
De svartvit randiga skatorna från Tyneside, för dagen klädda i sitt bortaställ nummer två, d v s blå brallor och gula tröjor, tog en tidig ledning i 13 minuten genom Loic Remy, en ledning man behöll matchen igenom.
Idag försöker media, fram för allt engelska och då Londonbaserade, hitta en (bort)förklaring till att Hotspurs kunde förlora. 
Och då blev målvakten i Newcastle United nederländaren Tim Krul utpekade som "den store syndaren".
Han gjorde enligt egen utsago sitt livs bästa match, och vad är det med det då???
Även målvakten ingår i laget om elva spelare, hans uppgift är att förhindra motståndarlaget att göra mål, då med hjälp av det egna lagets försvar i första hand.
Tim Krul fick hjälp och sprattlade vigt mellan stolparna och stoppade alla Tottenhams bollar, visst är det en bedrift, men behöver inte och skall inte förklaras som varande hela orsaken.
Tvärtom det blev en del av framgången för Newcastle United, men huvudorsaken att hemmalaget förlorade, var Tottenhams oförmåga att luckra upp motståndarförsvaret och överlista målvakten. 
So put the bloody blame on yourselves Tottenham Hotspurs.

Tim Krul må hedras, men hela lagets insats är värt att skrivas om i denna blogg, förra veckan stöp Chelsea på St James Park i Newcastle.
Newcastle United som nu har två fina Londonskalper i sitt bälte.

Howay the lads.
  

Inga kommentarer: