Summa sidvisningar

onsdag, november 26, 2008

Tänk er följande:

Sverige 2008. 
Efter valet 2006, då socialdemokrater, mp och v hamnar i opposition, formerar de sig nu till våldsamma protester mot den sittande alliansregeringen. 
Kungsträdgården har varit ockuperat sedan i september, alla är klädda i rött, med porträtt av Mona Sahlin, Hjalmar Branting, kungen och några med Olof Palme på. De viftar med röda fanor.
Alla är missnöjda med regeringen, anser den som oduglig, korrumperad och allierad med ondsinta krafter som ex Svenskt Näringsliv.
Man ropar på att den svenska militären skall ta över makten och se till att lag och ordning återupprättas.
Man kallar sig för Folkets Allians för Demokrati.
Efter nästan tre månader tryter tålamodet, man formerar sig och tågar mot Arlanda, granater detonerar, polisen möter dem vid infarten, men backar medan Folkets Allians avancerar.
Statsminister Fredrik Reinfeldt skall om några timmar landa efter en utlandsresa.
Demonstranterna intar Arlanda flygplats och till och med flygledartornet, alla flyg in och ut ställs in, resenärer blir strandsatta.
Folkets Allians för Demokrati kräver åter igen att militären tar ansvaret för landets styre då man inte tror på ett folkvalt parlament eftersom det kan leda till röstköp, man kräver också förhandlingar med kungahuset. I sina led ingår en salig blandning bla rojalister, fackföreningsledare och före detta vänsterstudenter.
Folkets Allians för Demokrati lämnar inte Arlanda flygplats förrän den sittande regeringen avgått. Att syftet är att provocera fram en reaktion är helt klart, men vare sig polis eller militär svarar på utmaningarna. Man kontaktar på nytt, nu desperat, militären för att få dem att tillsätta en krisministär som skall styra fram till ett nyval. Militären säger nej, de har inga maktambitioner och vill inte förorda ett nyval. Regeringen tiger som muren.
Läget är låst.

Tänk att detta händer just nu. På riktigt.
Men inte i Sverige utan i Thailand. Där en grupp människor som är missnöjda med den demokratiskt folkvalda regimen försöker få militären att ta över.
PAD, Peoples Alliance for Democracy, består av bl a rojalister, fackföreningsfolk, vänsterinriktade, studenter, varav många kvinnor.

Med folket för militärdiktatur. Jag tror jag skall trycka en t-shirt med den texten. 
Detta är faktiskt första gången jag hör talas om att en stor grupp missnöjda medborgare i ett demokratiskt samhälle vill ha en militärkupp till stånd.

Inga kommentarer: