Summa sidvisningar

tisdag, februari 23, 2010

Närgångna bilder.

Ur snäv vinkel, med infallande naturligt ljus och därmed mörk skuggbildning tog jag denna närbild, en detalj ur en stor bild på 140x120 cm som jag jobbar med. Denna gång på tjockt papper, 300 gram. Kritor, tusch, kol, pennor inklistrade detaljer, till en bild i blandteknik.

Samtidigt i grafikverkstan jobbade Mia med bilden "Ebbas glas", en grafisk bild, här syns den infärgade plåten ligga på tryckbädden, med flödande naturligt ljus blänkande i färgen.
Notera de olika skikten, strukturen och nivåskillnaderna.

Foto: Olle Q @

1 kommentar:

Anonym sa...

Ingen kommentar om konstverken, men om nyheten betr. kärnkraft.
En tokamak är ingen ny apparat. Uppfinnaren Pjotr Kapitsa (go gubbe)satte fräs på ett av Bengt Feldreichs Nobelpristagar-program på TV i slutet av 70-talet. I mitten av 80-talet såg jag JT-60 under byggnad i Japan. En komplicerad och stor anläggning. Enorma kraftfält upphettar centrum av ett torusformat brännrum till 6 miljoner grader (det var då, kanske mera nu). Foer några år sedan kom man till foersta milstolpen - en tokamak gav lika mycket uteffekt som den elektricitet man matat in. Hoppas det äntligen lyckas att få den kommersiellt användbar. Hittills har det handlat om forsknings-reaktorer i Europa, USA och Japan
Hälsningar,
L-E