Summa sidvisningar

fredag, februari 19, 2010

Livets början

Här har Mia radat upp de gummivalsar som hon tänker färga i den grafiska färgplattan med, i detta fall är det en shellackad silkboardkartong med bildens motiv på. Hänger ni med? Bra!

Så här ser en mindre del av den infärgade plattan/plåten ut. I plåten/plattan har Mia ristat och gröpt, ritat eller gjort andra strukturer för att få fram den bild hon vill åstadkomma.
Härligt rödtonad, med ockra, magenta och lite annat smått och gott i färgväg.
När den här plåten sedan är färdiginfärgad lägger Mia den i en grafikpress, lägger ett fuktigt koppartryckspapper på ca 300 gr vikt på plåten och kör sedan plåt och ark genom pressen och vips finns ett grafiskt blad som ser livets ljus för första gången.
Sedan görs allt rent, man börjar om infärgning och tryckprocedur så många gånger man bestämt att den grafiska upplagan skall bli.
Bilden heter "Livets början" och Mia befinner sig just nu i teststadiet där hon prövar sig fram färgmässigt. I bildens början skulle man kunna säga.
Visst är det härligt med lite färg när allt är vitt, vitt med stänk av grått ute.

Foto: Olle Q ©

3 kommentarer:

Äla sa...

Detta ser så fantastiskt roligt ut. Hennes palett är alltid så smittsamt sprudlande.

Äla sa...

På tal om det. Har hon någon gång hållit helgkurser i konsten att trycka. Om...ut i fall att....så har hon genast en intresserad elev i Värmland.

Olle Qvennerstedt sa...

Äla

Mia har inga helg- eller andra kurser.
Hon hinner aldrig, det är fullt upp med tryckande och målande till bla utställningar.
Tyvärr, för det är många som frågat henne.
Kul att du blir smittad.