Summa sidvisningar

tisdag, januari 27, 2009

Verkligheten är inte alltid så lätt att hantera...

...speciellt inte när man har nått en stjärnstatus som nästan nått zenit, så kan det vara förbaskat svårt att förstå vissa elementära grundregler, bl a vilken inverkan ens agerande har på lagets moral och sammanhållning.
Robinho, den brasilianske fotbollsstjärnan som värvades till Manchester City för i runda slängar 380 miljoner kronor, ofattbart.
Han surnade till under ett träningsläger på Teneriffa förra veckan och åkte hem till Brasilien, fick hemlängtan, stackars kraken 25 år och längtade hem. Ja, va´ska man säga. Alltnog han åkte hem utan klubbens medgivande. Nu har han med svansen mellan benen återvänt till tråkiga Manchester och möts där av ett ännu tråkigare besked.
Hans olydnad kostar honom motsvarande 3,8 miljoner kronor i böter, ur egen ficka. En dyr hemresa till mamma! Är man firad, med all rätt, gäller som jag inledde med, regler Robinho lilla. Även så för dig. Bit i sura äpplet, betala och åk hem när du får semester, mamma väntar säkert då också.

En annan person som måste inse att verkligheten är annorlunda idag än igår, och som passerat zenit, är faktiskt vår eminente hockeylirare Foppa Forsberg.
Hur kan han, av landslagsledningen, inbillas att få träda in i ett landslag, när han inte spelat en match, inte tränat regelbundet på långt över ett år.
Några varv med skydden på i Ö-vik räcker inte för landslaget. Det borde framförallt B-Å Gustafsson förstå och inte reservera en plats för Peter Forsberg.
Den platsen skall en ung, hungrig och lovande förmåga i någon av våra klubbar ha, inte Peter Forsberg, med all respekt för vad han gjort, men han förtjänar definitivt inte den platsen. Gamla meriter kan inte ersätta dagsfärsk förmåga.
Här har Wikegård helt rätt.

Inga kommentarer: