Summa sidvisningar

lördag, januari 24, 2009

Lördagsnotiser

Vi skulle ha åkt på vernissage idag, i Stockholm, på Galleri Helle där vi är med på en samlingsutställningen i samband med galleriets tioårsjubileum.
Men vädret säger nej, här kommer kallt regn, underkylt omväxlande med små eller stundtals stora hagelliknande runda droppar.
Då törs ingen ut på vägarna, så vi ställer in besöket.
Apropå Helle, boka in den 7 februari, då har jag vernissage där.

Till höger blickar Fidel Castro in i kameran. Tagen i sitt sjukrum, där han vistats i närmare två år nu. På alla tidigare fotografier och filmer där han figurerat, och som jag sett, har han alltid, liksom här, en träningsoverallströja på sig. Och Adidas på tröjan, alltid! Han sponsras av Adidas förmodligen. Vad företaget räknar med för pluspoäng och marknadsfördelar med det är oklart, åtmininstone i min föreställningsvärld.

Jag gläds åt att Mora slog Leksand i ishockeyallsvenskan igår. På straffar förvisso, men en vinst. Är innerligt trött på detta daltande med Leksand, "hela Sveriges lag..." pyttsan. Det finns inte en dalmas i laget, ett hopkrafsat gäng som gör bra ifrån sig i serien, men som faller som ett korthus i kvalet, så även år.

Usama bin Laden påstås ha yttrat sig, eller också är det en grottornas Bosse Parnevik som via ett intalat budskap manat till samling för "våra bröder i Palestina". Vilket jäkla struntsnack. De grupperingar som finns/fanns runt bin Laden ger fullkomligt sjutton i det lidande det palestinska folket i Gaza utsatts för, de vill bara spä på hatet och skörda från de bilder av lemlästade människor och raserade hus som sprids världen över.
Dessa grottgrupper lever ekonomiskt gott, mycket gott, de får ansenliga, ja obegripligt stora inkomster från opiumexporten från Afghanistan. Bryr man sig då om Palestinas folk hjälper man dem ekonomiskt genom för mig okända kanaler, men det går, penningatvätt i mindre nogräknade länder och händer är vanligt förekommande.

Just nu, glädjande väderrapport, det lättar! Men för sent att ratta mot Södermalm.

Vi hörs och syns/ Olle

Inga kommentarer: