Summa sidvisningar

onsdag, maj 19, 2010

Det gör ont

Som en varm vän av Thailand, gör det riktigt ont att bevittna och få berättat vad som blev den slutliga konfrontationens grymma utfall.
Många döda, många skadade, flera anlagda bränder, undantagstillstånd och många kämpande människors förhoppningar grusade.
Rödskjortornas långvariga protester hur underliga de än kan verka vara, har ett genuint folkligt ursprung främst bland landsbygdsborna, den störtade presidenten Shinawatra må ha varit miljardär och försnillare av stora belopp, men han var en folkets man.
Han såg till att skolor, sjukvård och annan omsorg verkligen fick ett humanitärt fotfäste även utanför de stora städerna, han var omtyckt där och det är där ifrån detta uppror mot dagens makthavare har sitt ursprung.
Klyftorna har växt och växer hela tiden mellan de som har och de som blir utanför, trots sin rikedom har Shinawatra under sin tid vid makten försökt överbrygga en del av klyftorna.
Nu får vi se om det blir nyval, tills dess är risken stor för fortsatt kaos.

Alltnog, det gör ont att se Bangkok brinna. Denna brokiga, stökiga, bullriga och tidigare så fredliga och vänliga stad är nu hetare än normalt. En tår trillar från min kind.

Inga kommentarer: