Summa sidvisningar

lördag, december 06, 2008

Småplock

Härligt grabben. Anders Södergren fick den 21 november besked om cellförändringar i ena testikeln, några dagar senare opereras han. Sedan, någon veckas ytterligare väntan på de cellprover som togs, fanns det metastaser?
Glädjande positivt besked sista dagarna i november, vi pratar 2008.
Idag, en vecka senare, står han på startlinjen i ett världscupslopp med tuffaste internationella konkurrens och blir sexa!
Jag lyfter på hatten för Anders. Strongt.
Dessutom åker Anders vackrast freestyle av alla. Rak rygg med en dansande mjukt stavrytm.

I Salem/Rönninge samlas stenkastarvänstern idag klockan 12-15 och stenkastarhögern har sitt pass klockan 16-19.
De kallar det demonstrationer, i själva verket är det småglin som vill slåss, förstöra och vandalisera i största allmänhet oavsett de kallar sig antirasister eller nationalister.
Småglina är tyvärr uppbackade av hitresta stenkastarproffs från övriga Sverige, Danmark och Tyskland. Handelsresanden i våldsromantik med basebollträt som snuttevän på kvällen.
Ideologiska motiv saknas nog nästan helt, det är mest någon slags allmän förstörelselusta som skall ut och då maskerar man sig och hoppas på att stenarna skall krossa så många skyltfönster och bilrutor som möjligt innan man går hem och beskriver sitt hjältemod på nätet.
Av med huvorna och bort med halsdukarna!
Lämna stenarna och basebollträden hemma.
Välkomna nästa år.

Om 14 dagar är vägs ände nådd. Då är vi framme vid den kortaste dagen på året, sen kommer ljuset sakta krypande tillbaks till våra breddgrader.
Håll ut alla, tänd advents-och julbelysningar i massor, strunta i elräkningen, den blir bara obetydligt högre, omge dig hellre med ljus.

 

Inga kommentarer: