Summa sidvisningar

måndag, oktober 20, 2008

Skönhet och bokstäver, något som går alldeles utmärkt ihop, visste ni inte det Vägverket?

Kära Vägverket, ni påstår att vi inte kan ha I, Q och V på våra skyltar, jag undrar varför, när ni har X och K, tycker ni inte i Falun att dessa båda bokstäver kan förväxlas? Jasså inte, ja då kan ni ha I, Q och V också. Ex VWV, QOO, eller IJI. Kliv nu ner från era byråkratiska principer Vägverket. Låt kreativiteten få fritt spelrum, anlita formgivarproffs, skippa prestigen.
Och slå Sverige med häpnad, gör en svenskinspirerad skylt, med ett typiskt svenskt motiv som bakgrund, anpassa färgen på bokstäver och siffror till motivet. S och EU-stjärnorna i sitt blåa fält till vänster som vanligt.
Kära Vägverket. Här ovan ser ni en nummerskylt från det kanadensiska Nunavut. Fd Northwest Territories, se de gamla bilskylten till höger i den smala spalten. Här en skylt med en vacker stämningsbild från det nordligt karga Kanada. Tre siffror och tre bokstäver. Enkelt, kreativt, ger territoriet en bild. Med lite fantasi får vi in både skattemärke och den blå EU raden också.
Men det krävs mod Vägverket, har ni det? Ert mantra är läsbarhet, slappna av, det är just det en grafisk formgivare är mästare på. Rocka loss nu Vägverket.

Inga kommentarer: