Summa sidvisningar

söndag, december 08, 2013

Skiffergasen ingen räddningsplanka då oljan sinar. Kjell Aleklett för fram nya och obönhörliga fakta.

Idag på Brännpunkt i SvD torde det framgå för alla, att skiffergasen, inte heller den, blev den energikälla som skulle kunna väga upp den minskande råoljeproduktionen.
Kjell Aleklett f n gästprofessor på University of Texas i Austin, har närmare studerat dagens utvinning av skiffergas och skifferolja i USA, där det främst i fem områden rör sig om stora kvantiteter, i fyra av dessa fem har man redan nått maximal produktion!!!
Kjell konstaterar att i oktober nådde man en produktion av 1 miljon fat om dagen, detta i ett land där den dagliga förbrukningen är 18 miljoner fat.
Att USA då, med en maxkapacitets-utvinning idag, skulle kunna bli självförsörjande och t o m passera Saudiarabien och bli världens största producent av olja, är och förblir, tyvärr, en dröm.
Möjligen skriver Kjell Aleklett, kan en viss export av gas till Mexico bli aktuell.

Alla ni som vill ha en förändring tillstånd, läs SvD-artikeln, begrunda den och försök att påverka så att nya energissytem blir utvecklade, det brådskar som ni ser.
Kjell Alekletts bok Peeking at Peak Oil, som så många under de senaste två åren förklarat som inaktuell, är tvärtemot i högsta grad aktuellare än någonsin.

I morgon på ett stor Nobelesemeinarium "Exploring the Future of Energy" i Göteborg, får Kjell Aleklett på tillfälligt besök i hemlandet, ännu en möjlighet att utveckla sin rön, som är kalla fakta.



Foto: Kjell Aleklett, Eagleford-fälten, Texas, november 2013.

Inga kommentarer: