Summa sidvisningar

tisdag, juni 08, 2010

Stor brist på nordkoreaner i Sydafrika.

I Sydafrika kommer Nordkorea att sakna sina egna fans, få nordkoreaner har råd, möjlighet eller ens får resa ut ur sitt land för att heja på sina spelare i fotbolls-VM.
Hur löser man problemet? Jo nordkoreanerna är fiffiga, de skickar 1000 gratisbiljetter till fotbollstokiga kineser som inte har något eget lag att heja på och ber dem att flagga för Nordkorea.
Jag hör redan nu inrepeterat, taktfast handklappande som tack för biljetterna.
Om Nordkorea betalar resan är jag osäker på, men det finns tillräckligt många kineser som har råd att resa speciellt nu när de får heja på grannen.
Lagets store stjärna Jong Tae-se är hör och häpna - född i Japan av sydkoreanska föräldrar, men gick i nordkoreansk skola i Japan och har alltid velat spela för Nord, men hindrats av Syd. Fifa beslöt dock år 2006 att ge honom en nordkoreansk spelarlicens. Detta fick honom att blomma ut på allvar.
Han har gjort många mål i kval- och vänskapsmatcher under det senaste året.
Med Kim Jong-Il i ryggen lär Nordkorea med Jong Tae-se vara självklara för finalen, egentligen borde de inte behöva spela, men kör till då..... för att den kinesiska supporterskaran inte skall känna sig svikna.


Inga kommentarer: