Summa sidvisningar

söndag, juni 20, 2010

The Italian took a dive...

2006 års världsmästare i fotboll är också världsmästare i att falla, dyka eller virvla som asplöv tills de träffar markytan - detta efter minsta möjliga kroppskontakt med en motståndare.
Teaterkonster som det tar år att lära.
Men det gäller att dyka på rätt ställe för att få rätt effekt ut av det, som Daniele De Rossi i en närkamp om bollen inom Nya Zeelands straffområde fick Tommy Smiths arm runt bröstet och ett ögonblicks grepp i tröjan av Smith. När Smith släppt greppet som varade mindre än en sekund så tvärdyker De Rossi och domaren blåser straff.
Det var ingen tröjdragning det var ett ytterst tillfälligt grepp, en spontan reaktion av en hand för att man själv skall hålla balansen är min egen högst personliga tolkning.
Allt nog Italien gör 1-1 vilket står sig tiden ut.
Detta påminner mycket om vad som hände i Berlin 2006, när Fabio Grosso, gissa från vilket land - jo Italien, på övertid snubblar över en liggande och helt oskyldig Lucas Neill i Australien också inom straffområdet och Italien tilldöms en straff på vilken de går vidare i turneringen.

Detta är iaktagelser, de små nationerna i dessa sammanhang får oftast domsluten mot sig utan att domaren egentligen är partisk, det sitter i ryggmärgen hos dem att störst går först.
Italienarna går alltid först på öronen, den saken är säker.

Inga kommentarer: