Summa sidvisningar

söndag, juni 30, 2013

Trafikverket, slå er aldrig till ro.

Vi må vara en liten kommun, vi må vara ett pip i det stora bruset och vi må i era ögon vara lågprioriterade.

Men vi är inte tysta, vi är inte nöjda, vi är inte hunsade till undergivenhet. Tvärtom.

Vi är redo att fortsätta vår kamp för att ni på Trafikverket som myndighet, skall reagera och förstå att pendeltågsresenärer av alla de slag är minst lika viktiga som tillfälliga affärsresenärer i halvfulla tåg på sträckan Stockholm - Göteborg och åter.
Jag har förstått, vi har förstått, att här liksom på flygplatser så kostar det pengar att finnas på banan, att rulla, eller lyfta.
Med många aktörer blir det mer klirr i kassan än det blir från, mindre flashiga och mer innötta pendeltågsturer. Så har ni resonerat....
...och beslutat därefter, så sent som den 28 juni då ert förslag till Trafikplan 14 las på bordet. innebärandes att tre turer vid högtrafik mellan Järna och Gnesta och åter tas bort.

Det kommer Gnesta, Södertälje och Sörmland aldrig att gå med på. Kalkyler är kalkyler, vardaglig medmänsklighet något helt annat.

Så räkna med uppvaktningar, mejl, brev och andra aktioner.
Ni en myndighet med svart eller vitt som enda alternativ vid en årlig trafikbedömning eller genomgång av utrymmen och kapacitetsbehov, då borde ni också ta med det medmänskliga perspektivet från och med idag.
Det är människor som fyller era tåg, det är människor som håller er under armarna, det är människor som röstar och avgör er framtid i en eller annan form.
För inget är mer betydelsefullt än fungerande förbindelser för tusentals pendlar, till jobben, till skolorna, till fritidsaktiviteterna.
Betydligt viktigare än att tillfälliga affärsresenärer skall ha tre kanske fyra olika tågbolag att välja bland för att åka till Göteborg eller till Stockholm.

Trafikverket, titta på nyanserna mellan svart och vitt, använd hjärtat och tänk.
Tänk!
Var inte som robotar, verkställande maskiner, agera med medmänsklighet.

Vi ger oss aldrig, Gnesta kommer att morra och vara er i hasorna ända fram till den 28 september då ni klubbar T14.

Inga kommentarer: