Summa sidvisningar

måndag, juni 17, 2013

Trafikverket har spårat ur....


Det finns myndigheter och det finns myndigheter. 
En av dessa myndigheter heter Trafikverket.
Trafikverket ställer just nu till stora problem för alla som bor i Gnesta, Mölnbo och alla större eller mindre orter runt om.
Tack vare en total uppbackning av kommunens samtliga partier på enad front, en rad privatpersoners engagemang via Facebook, Twitter med mera och ej att förglömma Södermanlands Nyheter.
Så står inte Gnesta tomhänt och tysta.
Plus alla ni som ställde upp tå Strömmentorget i lördags, så tror jag att vårt budskap nått fram till kolossen Trafikverkets innersta korridorer, men redan i morgon knackar Gnesta på igen.
En delegation politiker uppvaktar då på nytt Trafikverket, med namnlistor och argument för att få dem att förstå att man stryper inte bara en Pendellinje för att få plats för "två nya aktörer" på sträckan Stockholm-Göteborg.
Vad i hela friden är det som säger att de är mer värdefulla än alla de som är i dagligt behov av att pendla till skolor, jobb och fritid in mot Södertälje och Stockholm och hem igen?
Hur resonerar Trafikverket?
Tänker de?
Tveksamt.
Annars skulle de inte kommit på ett så inhumant förslag som att skära bort tusentals pendlare i ett enda svep. 
Pendlare som är beroende av tåg för alla de ändamål man kan tänka sig, vet inte Trafikverket att det är en akut bostadsbrist i Storstockholm? Och arbetskraftsbrist? Tydligen inte.
Vakna nu upp Trafikverket, inse realiteter och använd mänskliga känslor i era slutliga beslut.

Eller är det för mycket begärt?

Inga kommentarer: