Summa sidvisningar

torsdag, mars 05, 2009

Våld på agendan.

Med anledning av att det planeras demonstrationer mot att Israel spelar tennis mot Sverige i Malmö den stundande helgen gick jag in på AFA:s hemsida för att se deras uppfattning om våld i samband med demonstrationer.
AFA betyder Antifascistisk Aktion med den högprofilerade devisen För Socialism mot Fascism.
AFA brukar i de flesta demonstrationer ha en militant grupp som bryter sig loss och får en fredligt menad manifestation att spåra ur. De flesta under de svartröda fanorna uppträder ofta maskerade, kastar sten, brandbomber, krossar fönster och bilar, sprejar och vandaliserar och inte minst misshandlar meningsmotståndare.
AFA är vidare kända för att resa runt, inom- som utomlands, där oroshärdar kan förväntas uppstå i samband med en olika manifestationer, för att där skapa kaos och allmän vandalism som slutresultat.

Så här står det på deras hemsida om begreppet våld:
"Våld kan vara mycket. Olagliga aktioner är ibland nödvändiga då dagens lagar ofta skyddar just det vi kämpar emot. Staten upprätthålls med våld från polis och militär och vi ser en rättighet i att försvara oss mot detta. Fascisterna är också mycket våldsbenägna och det kan vara nödvändigt att möta detta vid vissa tillfällen."

Vad är det de säger? - "... fascisterna är också mycket våldsbenägna..."
Med andra ord, lika våldsbenägna som vi (AFA).
Vidare: - "...staten upprätthålls av polis och militär...",
Man tar sig suckande för pannan och undrar vad det är de egentligen säger?
Staten, som vi medborgare i demokratiska val röstat fram hur den skall styras, upprätthållas och skötas, är i AFA:s ögon fascistisk där polis och militär försvarar dess makt och överhet.
Vår demokrati skall bekämpas, är den konklusion jag kan dra ur dessa citerade rader.

Även om organisationen Stoppa Matchen fått Malmö stad att agera politiskt genom att tvinga spelarna att spela inför tomma läktare, är jag i detta stadie naiv nog att tro att de vill genomföra en demonstration utan våld...men AFA kommer säkert som amen i kyrkan att finnas med i dess släptåg, maskerade och beväpnade, risken är överhängande att de får det hela att i sedvanlig ordning spåra ur och skapa rubriker som vi inte vill möta.

Till sist ett råd till Per Garthon, du som närboende skåning bör inte ta bilen tilldemonstrationen, det finns rondeller i Malmö också.
Åk miljövänligt - ta tåget Per.

Inga kommentarer: