Summa sidvisningar

söndag, september 05, 2010

Vernissageyran har lagt sig.

Igår vernissagedagen var det soligt, våra namn speglade sig mot dörröppnarknapparna vid ingången, det var fyra parallella konstvernissager samtidigt under det magnifika muséets tak. Utöver vår i den stora salen, tre glaskonstnärer i de mindre rummen på vägen in i "vår sal".
Mer om dessa glaskonstnärer i morgondagens inlägg.

Här presenterar Sven Janeheden, ordföranden i Eskilstuna konstförening vår del av vernissagerna, publiken var större än vad min kamera nådde. Enligt statistiken kom det 486 besökare denna dag. Smått imponerande.

Sedan fortsatte, om vi så får säga, vår del av invigningsceremonierna inne i den stora salen där Pia Rystadius, VD för Grafikens Hus under en inlevelsefull och näst intill, retoriskt perfekt, presentation bjöd in vernissagepubliken till att gå runt och titta och känna in våra verk.

Förstörd av år som grafisk formgivare konstaterade jag under öppningsdagens sista minuter att muséets hustypografi är Futura Heavy - ett bra val - med tyngd och utan krusiduller.

Mia nedtyngd av blommor från alla besökande vänner och bekanta, tack till er.
Nämnas bör att i min vänstra hand finns en lika stor bukett och att i bilen låg ett batteri med vinflaskor, några kilo färska lingon och påsar med thailändska räkchips.

Foto: Olle Q @

1 kommentar:

Äla sa...

Grattis till en välbesökt och framgångsrik vernissage.
Jag gläds med er båda.