Summa sidvisningar

måndag, september 09, 2013

Tony Abbott, Australiens nye högerledare.



Australien valde att svänga till höger i lördags.
Och öppnade dörren på vid gavel för ett nytt ansikte, åtminstone för oss boende utanför Australien.
Högerkoalitionen the Liberals sätter 84 av de sina, varav 19 nya, i parlamentet i Canberra medan Labor som tappade 15 platser nu bara har 54 parlamentsledamöter att opponera med. De Gröna fick in en.
Labor plockade flera av storstäderna, men i övrigt så sopade the Liberals nästan rent hus, utom då i Northern Territory och mellersta Queensland.

Tony ser vältränad ut, han startade tidigt om syns på den övre bilden, rugbylaget i Saint Ignatius´ College hade redan då en på högerkanten.
Han surfar, springer, cyklar och gud vet allt, bara det är distans och uthållighet som gäller tycks han vara på plats. Inget fel i det.
Han är vad jag förstår traditionellt konservativ, och fick sig en av historiens värsta avhyvlingar i parlamentet, när dåvarande Laborledaren Julia Gillard läste lusen av honom, efter en del sexistiska uttalande av Abbott.
Uppskattad av konservativa krafter världen över, när han nu kommer att ta itu med en aningen svajig ekonomisk situation i landet, samt att möta båtflyktingarna från Indonesien.
Förvånansvärt nog är att ingen större anhängare av Obamas vilja att slå till mot Syrien.
Däremot vill han klippa spetsen av koldioxidskatten i hemlandet och kommer vad jag förstår också att ta en närmare syn på de offentliganställda och berättigandet av deras plats i den australiska välfärden.

I dag väljer sannolikt Norge en center-höger-regering och snart är det tyskarnas tur att återvälja Angela Merkel också på andra sidan staketet till vänstersidan.
Ja, inte vet jag, kanske det är bra att få ett skifte. Labor i Australien har i vissa delstater misskött sig å det grövsta och får nu se resultatet av det.
Och sedan blir jag av Lars-Erik i Sydney alltid påmind om att Aussies oftast röster emot något, snarare än för något.
Ja du Tony, surfa på de vågor som fortfarande rullar över Australien, så kanske det kommer att gå riktigt bra för dig?

PS! Check this link. Kolla denna länk.
Rupert Murdoch was/is deeply involved in Australian politics.
Rupert Murdoch var/är djupt insyltad i den australiska politiken.


Inga kommentarer: