Summa sidvisningar

tisdag, juli 03, 2012

Bibelns berättelse om incest.


I Första Mosebokens nittonde kapitel "Herren förstör Sodom och Gomorra" berättas det om Guds uppmaning till Lot och hans hustru samt två döttrar att lämna Sodom och Gomorra innan lät förgöra städerna.
"Då lär Herren ett regn falla över över Sodom och Gomorra, ett regn av svavel och eld från Herren, från himlen"
På vägen till Soar vänder sig Lots hustru och såg tillbaka, då förvandlas hon till en saltstod.
När Lot var framme i Soar såg han ner över Sodom och Gomorra och över hela slättlandet och ser röken stig som från en smältugn.

Lot lämnar sedan Soar och slår sig ner i bergsbygden tillsammans med sina båda döttrar.
Då sade en dag den äldre dottern till den yngre "Vår far är gammal och det finns inga män här i landet som kan göra oss med barn på vanligt vis."
"Vi ger vår far vin att dricka och sedan ligger vi med honom. Så skaffar vi barn genom vår far."
När det blev kväll gav de sin far vin att dricka och sedan gick den äldre systern in till honom och låg med honom, och han märkte varken när hon lade sig eller när hon steg upp.
Nästa dag sade den äldre systern till den yngre: "I natt låg jag med vår far. Vi ger honom vin att dricka i kväll också, sedan kan du gå in och ligga med honom, så skaffar vi barn genom vår far."
De gav sin far vin att dricka den kvällen också och den yngre systern låg med honom och han märkte varken när hon lade sig eller när hon steg upp.
Så blev Lots båda döttrar havande genom sin far.
Den äldre födde en son som hon gav namnet Moab, och han blev stamfar till våra dagars moabiter.
Också den yngre systern födde en son; som hon gav namnet Ben-Ammi och han blev stamfar till våra dagars ammoiter.
Detta är alltså berättelsen om Lots döttrar och hur de förförde sin far och blev med barn.
Första Moseboken är faktiskt ganska spännande, men att Mia och jag skulle stöta på ett fall av incest hade vi kanske inte föreställt oss.
Men det kanske gör Bibeln lite mer trovärdig än man hade förväntat sig.
För så här är verkligheten än in i våra dagar - tyvärr.






1 kommentar:

Angelika sa...

Jag kan inte tacka Dr EKPEN TEMPEL tillräckligt för att hjälpa mig återställa glädje och sinnesfrid i mitt äktenskap efter många frågor som nästan leder till skilsmässa, tack gud för att jag menade Dr EKPEN TEMPEL vid rätt tidpunkt. Idag kan jag säga till dig att Dr EKPEN TEMPLE är lösningen på det problemet i ditt äktenskap / förhållande, med Dr EKPEN TEMPLE kärleksförtryck kommer du säkert att le mer i din relation. Kontakta honom på (ekpentemple@gmail.com)