Summa sidvisningar

onsdag, januari 05, 2011

En annan dröm är uppfylld...

... nämligen att en gång i livet få flyga den nya jättejumbon A380.
Detta är Qantas Airways Airbus A380-842 med registreringen VH-OQE, just den maskin vi flög med från Sydney via Singapore till London.
Den rymmer om det bara skulle vara ekonomiklass-stolar 850 passagerare, men nu fanns det även premium economy, business och first class och då blev det bara något under 500 ombord.
Tyst, tyst....smygande liksom, aldrig har jag flugit ett så tyst flygplan, man hörde samtal 4-5 rader bort. Under starten likaså, inget dån, bara lugn och ett mycket flackt lyft från startbanan.
En upplevelse, men det fanns saker att anmärka på, stolarna - ack så viktiga - varför har Qantas inte satsat på mer bekväma och sköna stolar. Är övertygad om att en extra kostnad för oss passagerare på någon hundralapp inte skulle smärta och i ett huj skulle bekvämligheten öka markant, det krävs inte många flygningar för att det då skulle betala sig att bjuda de långflygande passagerarna sköna stolar, som de sedan berättar om för andra som tänker flyga långt med A380.
Då skulle Qantas slippa dessa rader här. Bättring.
Underhållningen på den lilla skärmen i stolsryggen framför och maten var bra. Det fanns tidsfördriv att ägna sig åt under de 21 timmarna i luften om man nu inte kunde sova.

Men har ni chansen, skall flyga långt, fråga då om de kör A380, det kostar inget extra och är definitivt värt att prova på.
Min dröm är uppfylld och nästa gång det bär av blir det A380.
Annars vete katten om jag inte stannar hemma.


Inga kommentarer: