Summa sidvisningar

torsdag, maj 14, 2009

Långväga gäster.

I mars 2003 hade vi fint, men oväntat besök, av Lars Erik och hans fru Haruko. Här sitter de i vår utbyggnad och fikar, utsikten var vidsträckt men lite mager, grönskan hade inte vågat sig fram riktigt ännu.
L-E var en av de stöttepelare födda 38 som bokstavligt talat bar annonsbyrån Sveas goda rykte genom konungariket Sverige, min blyghet hindrar mig från att ange mitt eget födelseår, Ove Welander, Bowen, Göran Gunnfors var några andra trettiåttor som höll byrån flytande.
Nu pratar vi om mitten och slutet av sjuttitalet.
Copywriter Lars Eriks arbetsbord på 5 trappor, såg kanske överbelamrat och aningen rörigt ut, men var det någon som pedantiskt och exakt kunde plocka fram det papper eller dokument som efterfrågades så var det Lars Erik. Var det någon som avskydde byråkrati och utläggsredovisningsblanketter så var det Lars Erik.
Respekten för hans kunnande var stort, när han ex var med till BT i Mjölby eller Gislaved satt teknikerna och lyssnade på Lars Erik och inte tvärt om.
Skiftet sjuttio-åttiotal flyttade han till en byrå i Göteborg och träffade australiska Haruko där, de flyttade sedan till Sydney i början av åttitalet.
L-E hamnade på Australiens motsvarighet till Konsumentverket och skrev i deras Råd & Rön. Bor i Hurlstone Park. L-E förser mig med många värdefulla kommentarer, bilder och idéer.
L-E om du läser detta, låt mig ge dig ett råd, fullfölj dina planer, sätt dig på hojen och åk ut och gör dina reportage om utflyttade svenskars öden i Australien.
Om nu DN blåst dig och andra tidningar snott dina förslag, låt dig inte nedslås - det viktiga är att du gör det du vill - innan det är för sent.
Hälsningar från oss i Svea Gubbs.

Inga kommentarer: