Summa sidvisningar

måndag, september 22, 2008

Ett under man undrar över.

Detta är en veteåker i Milk Hill, Wiltshire England. 
Datum den 8 augusti i år, samma dag som OS i Beijing invigdes och Mia och jag satt på båten till Gotland för 12 dagars avkoppling.
Jag undrar och många med mig säkert, hur dessa cirklar kom till. Bonden med traktor eller skördetröska kan uteslutas, ungdomsstreck nattetid likaså. 
Vem har då åstadkommit dessa mönster? Vem? Vilka?
Märk väl att vetestråna (i det här fallet) är vikta, inte avklippta, brända eller skadade, de är vikta. Ofta i ett flätat mönster eller på ett"ordnat sätt".
På hemsidan www.cropcirclesweden.org och länkar, finns det massor av närbilder på just detaljer som gör detta så overkligt, näst intill ofattbart. Liksom bilder på människor stående i dessa geometriskt perfekta mönster.
Som ni ser så är det svårt att föreställa sig att människan skulle ha åstadkommit detta, vare sig det skett dagtid eller i skydd av mörkret. Det är omöjligt att från den låga position man befinner sig i ett näst intill midjehög sädesfält, forma så perfekta cirklar. Inte ens med centrumpålen och repet håller den förklaringen. Det finns inga spår efter människor i vetefältet.
Fundera, undra. Kom med en förklaring. 
För jag har ingen, det känns bara så bra att inte förstå allt.
Klicka på bilden får du se den större. Källa: www.cropcirclesweden.org

Inga kommentarer: