Summa sidvisningar

fredag, februari 19, 2016

Ett värmande inlägg, kanske t o m introvert?


Allt man skriver här är ju personligt färgat, ens eget tyckande avslöjas obarmhärtigt, men hittills utan misstänkta figurer runt huset, inga hotfulla meddelande via sociala medier, så man är väl ganska mainstream ändå?
Trots att jag ibland strävar för att inte vara PK ut i fingerspetsarna.
Men det får ändå inte bli ett ändamål att vara anti-PK, då hamnar man i ett gungfly av förnekelser, tillrättavisningar och ångerfulla meddelanden. Man är PK som oftast, men ibland inte, utan att vara nazist, rasist eller någon annan -ist.

Vad har nu detta dravel med värmepumpar att göra?
Ja det kan man fråga sig. Men lite introverta är de (värmepumparna) allt. Det värmer våra inre utrymmen.
Denne kämpe som på bilderna syns med ute- och innedel har kämpat mot vinter och kyla i 12 år. Panasonic är namnet, men nu har de beslutat sig för att ta pension. Trots att jag rengjort, fixat, provat och klappat dem på ryggen, hjälper inget.
Några (tre av fem) under 12 år overksamma direktverkande el-element har nu trätt in som ersättare. Lika tokigt som att köra igång oljekraftverk, eller kol-diton när vi nu, utan eftertanke?, tycks vilja avveckla kärnkraften, jag vill varken avveckla vår kärnkraft, tvärtom underhålla och ge oss möjlighet att bygga ny, som idag är betydligt säkrare än gårdagens, lika ogärna som jag tänker avveckla luft-luftvärmepumpen, den kommer att ev repareras eller bytas ut.
Lokalt har vi Rörhuset i Gnesta, det har fått en förfrågan.
Håll tummarna.

En OQ som är tämligen PK, även efter detta inlägg med kontroversiell kärnkraft som en del av diskussionen.
Lev väl.


Inga kommentarer: