Summa sidvisningar

onsdag, juni 18, 2014

Terry Fox och Marathon of Hope.
Jag glömmer aldrig Terry Fox, en kämpe, cancerdrabbad som försökte springa tvärs över världens näst största land Kanada, på ett friskt ben och en protes.
Han kom så långt som 5, 373 km på 143 dagar, 537 svenska mil på ett ben! Då hade cancern spridit sig och han tvingades bryta sin kust till kust-utmaning. Efter starten i St John´s i Newfoundland blev han snabbt känd över hela Kanada för sitt mod, hans vilja var att samla in pengar till cancerforskningen, en dollar från var och en av de 24 miljoner kanadensarna.
Märk väl att han sprang ett fullt maratonlopp varje dag, men när som sagt, cancern spridit sig till hans lungor var han tvungen att avbryta springandet i närheten av Thunder Bay.
Jag tillbringande den sommaren utanför Toronto och minns mycket väl det enorma pressuppbåd och det stora varma och folkliga stöd han fick när han sprang genom olika delar av Toronto.
Nio månader efter att han bröt, avled han 33 år gammal.
Men Terry Fox lever vidare, erkänd över hela världen. Miljoner människor varje deltar varje år i the Terry Fox Run i sextiotalet länder, cancerinsamlingen i hans namn har idag nått över 600 miljoner kanadensiska dollar, eller nästan svindlande 3,8 miljarder svenska kronor.
Terry Fox, du tappre unge man, jag glömmer aldrig din kamp. Du lever för evigt i mitt minne. 


Inga kommentarer: