Summa sidvisningar

onsdag, november 28, 2012

LH 440, en A380 just nu på väg till Houston.


Av alla flygplan som just nu flyger och far kan vi bara ta ett exempel - LH 440 från Frankfurt till Houston i Texas. I detta ögonblick har den precis passerat över gränsen mellan Quebec och Ontario i Kanada, strax söder om James Bay.
Klockan 13.30 lokal tid (20.30 vår tid) landar D-AIMC (på bilden) en Airbus A380-800 på George Bush Houston Airport terminal D efter att ha tillryggalagt 8 570 kilometer, just nu återstår det 2 576 kilometer.
Flygplanet är faktiskt döpt till Peking, vilket även finns på kinesiska strax under det sista "a:et" i Lufthansa.

Varför i hela friden, undrar ni, följer du LH 440? Jo min käre kompis och vän Kjell Aleklett sitter ombord på väg till en konferens i Austin några timmar norr om Houston.
En ASPO-konferens där oljan, som snart enbart används för transporter av olika slag kommer att vara huvudämnet.
Boken Peeking at Peak Oil, som jag gjort 110 illustrationer till, säljs genom en representant för Springer USA och förhoppningen hos Kjell är att amerikaner lite mer i gemen skall vakna upp till insikten att oljan faktiskt är en ändlig resurs.
Man börjar utvinningen av olja och den kommer en dag att avslutas, den dag då den tar slut, den dagen ligger långt fram i tiden, men vi befinner oss idag på den maximala produktionstoppen.
Hädanefter bär det sakta utför, tillgångarna räcker inte längre till att täcka de allt större behoven.
Det är vad ASPO kommer att diskutera i Austin Texas.

Och just därför sitter Kjell på LH 440-maskinen som just nu har 2 timmar och 55 minuter kvar till landning.

Inga kommentarer: