Summa sidvisningar

måndag, november 26, 2012

Reklamare som styrde världen...


.... en bild från 2006.
På män som tio till fyrtio år tidigare betydde mycket för vårt konsumtionssamhälles framväxt.
Vi gjorde allt - och lite därtill - för att folk skulle konsumera mera, ge sjutton i religion, läsning, motion och andra icke tillväxtfrämjande sysselsättningar.
Köp och släng gällde ett tag, sedan kom konsumentrådgivare och granskningsgrupper som stoppade upp ett tag, det blev politiskt inkorrekt att köpa och handla, gröna vågen slog omkull oss för en kort period.
Men vi återuppstod, snart började egoismen att spira, för att i slutet av våra karriärer äntligen slå ut i full blom.
Vi tycker oss - med rätta - ha bidragit till denna inåtriktade, men för samhället så viktiga köplusta och ohämmade behov att ersätta nästan nytt med nytt.
Vi har fört samhället framåt, vi har fått Sydostasien att blomstra, vi har räddat regeringar och sett till att inflationen inte rusat rakt upp.
Koldioxidutsläpp, miljöförstöring och naturresursminskning får nästa generation kommunikatörer och främjare av ännu fler och större köpcentra ta, vi har gjort vårt, vårt bästa....

Ovan kommersialismens hjältar: Kaj Nenning, S-Å Mattsson, Bo Miller, Ove Welander, Folke Lundin, Olle Qvennerstedt och Göran Gunnfors.  En redaktör, några AD, några originalare/tecknare.

Vi är inte ensamma på tronen, fler finns, nu vilande på sina lagrar - ovan eller under jord, dock ej på plats framför Mariefreds slott den 30 maj 2006.


Inga kommentarer: