Summa sidvisningar

torsdag, juni 21, 2012

Michael O´Leary ingen av mina favoriter.


Denne man är VD för en av Europas mest framgångsrika flygbolag - Ryanair.
Hans namn är Michael O´Leary, en hetsig och tuff irländare, som inte skräder sina ord eller för den skull lägger räds några - vare sig EU, nationella lagstiftningar eller fackföreningar.
Och det må så vara, men när man tullar på säkerheten då går det för långt.
Och Michael O´Leary är den jag kastar skit på, för han är ytterst ansvarig.

I dagens lokaltidning Sörmlands Nyheter är det ett helt uppslag om just det som gör att Ryanair blir så kontroversiella i alla sammanhang.
Tyvärr finns det bara en artikel i webbupplagan av tidningen http://www.sn.se/nyheter/nykoping/1.1472693

Deras låprispolitik, vilken enligt tidningen beror på att de anställda har så urusla löner och villkor då de skall stå stand-by, eller byta bas, detta inkluderar piloter och styrmän.
Ryansairs förhållande till fackföreningarna är lika med noll, ingen av de anställda får organisera sig i ett fackförbund, då sprakas de, ingen av de anställda får tala med pressen för då får de sparken.
De som intervjuas i SN gör det under andra namn.
Tappet av piloter till Dubai och Emirates är stort, vilket kan leda till att styrmän rekryteras till piloter innan de egentligen är riktigt mogna för det.

Har man flugit med Ryanair så märker man också skillnaden mellan den stämning som råder ombord bland personalen och bland andra lågprisbolag, den här himmelsvid.
Låg lön, svältlön som utbetalas enbart när man är i luften skall kompenseras med försäljning ombord, något man som passagerare undviker. Det är svindyrt.

Vi underbetalar de anställda, genom att underbetala vårt resande själva, vilket får till följd att flygsäkerheten inte är lika god som hos andra flygbolag, inklusive lågprisbolagen.

Välj själv nästa gång du flyger, det är du som tar beslutet.
Mitt val är självklart.

Inga kommentarer: