Summa sidvisningar

måndag, juni 25, 2012

Michael Lardelli - översättare med mera.



Michael Lardelli sitter just nu på flyget tillbaka till Adelaide i Australien efter några veckor i Sverige.

Tyvärr blev våra möten alldeles för korta och för få. Michael är en synnerligen positiv person som jag fått glädjen att lära känna och haft mycken kontakt med under de senaste två åren.
Hans besök i Sverige skedde i samband med att den engelska utgåvan av Peeking at Peak Oil släpptes i Sverige, detta i Uppsala den 11 juni.
Kjell Aleklett knöt tidigt Michael till sig som översättare av boken Peeking at Peak Oil, detta efter att Michael under flera år översatt Kjells blogg till engelska.
Michael har pluggat, bott och arbetat i Sverige under närmare sju år fram till 1997 då han flyttade hem till Australien igen.
Idag undervisar han i genetik och forskar i de molekulära mekanismerna som finns under utvecklandet av Alzheimer-sjukdomen, detta sker på the University of Adelaide.

Michael var också den person som organiserade vår vistelse i Adelaide under november - december 2010 då Camp Peak Oil Adelaide upprättades hemma hos Bob Couch.
Där satt Kjell och skrev på de första nio kapitlen, med mig som simultanillustratör.

Det var som jag inledde med, mycket trevligt att träffa Michael igen, en lättsam och synnerligen empatisk person som besitter en sådan vishet om saker som berör oss alla och som vi alla bör tänka på och ta ställning till, fortare än kvickt, bl a om Peak Oil, men även andra överlevnadsfrågor, som matförsörjning, tillgång på rent vatten, befolkningstillväxt och annat.

Och nu är han på väg hem igen, ville skriva dessa rader som ett försök att fylla ett tomrum som han lämnade efter sig.
Synd Michael att vi inte han pratas vid mer vid detta tillfälle, men det kommer fler gånger.
Cheers mate!



Inga kommentarer: