Summa sidvisningar

söndag, april 22, 2012

Vindkraft - eller inte vindkraft.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/meningslos-satsning-pa-vindkraft_7075891.svd

Meningslös satsning på vindkraft

Denna  utmanande rubrik hittar man på Svenska Dagbladets Brännpunkt idag den 22 april 2012.
Vore det ett politiskt parti eller en påtryckargrupp, miljögrupp eller någon annan opinionsbildande gruppering hade jag inte brytt mig om att lägga upp detta på min blogg.

Men när Kungliga Vetenskapsakademiens Energiutskott med 13 tunga namn som undertecknare går ut med detta är det allvar och att det sannolikt finns belägg för vad de påstår, i min uppfattning är det så.

Jag rekommenderar alla som är intresserade att kopiera länken ovan och sedan klistra in den i sin webbläsare för att få ta del av hela debattinlägget.
Det är för långt för att riktigt kunna motiveras här.
OBS! Läs också alla kommentarer (fn 646) som lämnats på sidan. Säger en hel del.

Vill bara garnera med deras slutformulering:

"Den sammanlagda extrakostnaden av den förda politiken drabbar till syvende och sist elkonsumenterna. Den försvagar landets konkurrenskraft vilket är det mest allvarliga och utgör också ett mått på det paradoxala i den så kallade gröna skatteväxlingen. Slutresultatet, om denna utveckling tillåts fortsätta, blir ett elöverskott med åtföljande subventionerad elexport från Sverige.
Att sådana gigantiska energiinvesteringar håller på att genom föras i vårt land som redan har ett väl fungerande och fossilfritt elsystem är obegripligt. Om avsikten vore att minska koldioxidutsläppen borde investeringarna på hundratals miljarder i stället riktas mot transportsektorn där cirka 35 procent av de fossila utsläppen sker i dag." 

Inga kommentarer: