Summa sidvisningar

måndag, april 02, 2012

Armé av spindlar flyr översvämningar.

Det här huset ligger nära Cartwright Hill i Wagga Wagga, New South Wales i Australien.
Här och i områdena runt Wagga Wagga har svåra översvämningar fått till följd att inte bara människor flyr till torrare terräng utan även spindlar i miljontals försöker rädda sina liv.
Det här fenomenet som ni ser på bilden kan förklaras, när de små bruna spindlarna, som i Australien kallas wolf spiders vill förflytta sig, vandrar de och spinner en tunn tråd efter sig i hopp om att vinden skall fånga tråden och spindeln och förflytta den längre bort.
När miljiontals spindlar gör samma sak och vinden inte kommer då blir det som ett hav av vävd silke som lägger sig på marken.
De boende i trakterna har besvär av spindlarna, det går inte att stanna upp utan att få en smärre armé av spindlar krälande upp för benen.
Obehagligt men ofarligt, för de med spindelfobi är kanske inte Wagga Wagga det första resmålet man skall välja i dessa dagar.
Spindlarna är tämligen harmlösa och inte som vissa andra, mer giftiga australiska varianter direkt livshotande eller näst intill.
Tilläggas bör att jag tillbringat närmare tre år i Australien utan att bli vare sig angripen än mindre biten av någon spindel, ingen orm heller för den delen.

Inga kommentarer: