Summa sidvisningar

torsdag, september 01, 2011

Vernissagernas vernissage

En vacker utställning bjuder in till beskådande om två dagar, lördag den 3 september.
Edsvik konsthall i Sollentuna visar 59 verk av Mia Jarnsjö, det sker i konsthall Väst, en av två stora hallar som utgör en av de mer vackert belägna konstsalongerna i Storstockholm.
Mia har med gott och väl, upp emot, tvåhundrafemtio vernissager bakom sig, sagt "detta blir min enskilt största utställning och kanske den sista av den här storleken som jag kommer att ha."
Vem, kanske enbart gudarna vet, Mia ger aldrig upp, kommer det nya utmaningar så antar hon dem med samma iver som denna.

Men hur som haver nu på lördag klockan 11 till 16 har konsthallen öppet, klockan 14 blir det officiell invigning av tidigare konstintendenten på Nationalmuseum, Lena Holger.
Konsthallschefen själv, Ricardo Donoso är också med och öppnar upp tillställningen.

Jag har varit en hjälpande hand åt Mia och Jan på konsthallen har hängt snyggt och rytmiskt.
Vi kan bägge intyga att någon tapetsering är det inte frågan om, igår rensades och provades det, både hit och dit, ända tills Mia var nöjd.
Det är luftigt, i de fyra "rum" som utgör en enda stor hall. Det börjar med poetiska målningar, nästa rum är lätt och luftigt, i rum nummer tre är det ett mer förtätat måleri man möter och längst in i fyran är det grafik och inget annat.

Bilden ovan är den som använts på konsthallens hemsida www.edsvik.com och som även prytt vernissagekorten i fysisk och digital form. Verket heter Medelhav och är målad i tempera. Format 100x100 cm.

Inga kommentarer: