Summa sidvisningar

söndag, juli 10, 2011

Glada miner i Canberra.

Här sitter Australiens premiärminister Julia Gillard i mitten, leende liksom övriga i the Multi-Party Climate Change Committee.
Varför är de så glada - jo Australien inför from den 1 juli 2012, utsläpps-skatter på koldioxid, eller Carbon Taxes.
Alla utsläpp, utom de från bilisterna och lantbruket, kommer att beskattas i en stegrande skala fram till 2015, då marknadspriser skall gälla fullt ut.
Genomsnittsfamiljen i Australien drabbas naturligtvis, en genomsnittlig ökning mellan motsvarande 70-80 kronor i veckan.
Ett sk Carbon price package har också förhandlats fram, dvs ett utsläppspaket, de som drabbas av ökade kostnader kompenseras, majoritet av de australiska inkomsttagarna "får tillbaka" de ökade kostnaderna i form av skattesänkningar. Höginkomstagarna får ingen kompensation alls och de i mellanläget pendlar mellan att "få eller ge".
I paketet ingår även ekonomiskt stöd till de nedsmutsande stål-, aluminium-, zink- och pappers-industrierna, så att de kan ställa om till en renare energiförbrukning.
Den förnybara energisektorn får närmare 20 miljarder.
Som jag skrev så är lantbruket undantaget, liksom som sagt privatbilismen och lättare företagstransporter, medans tyngre biltransporter beskattas from 2014.


Inga kommentarer: