Summa sidvisningar

torsdag, september 11, 2014

Tigerair Asutralia, som alla andra.


Det är inte bara i Europa som lågprisbolagen har snäva regler för handbagage, ja även flera av de gamla klassikerna i luften minskar också på vikter och mått.
Men Wizzair, Ryanair, Easyjet är inte så roliga att tampas med, visserligen får man ha handbagage med sig ombord, men ajabaja om du överskrider de mått och vikter som satts.
Så varför skulle lågprisbolaget Tigerair Australia vara annorlunda? Inte alls, de har sina strikta regler även där, det räcker med att läsa artikeln i SMH för att förstå deras regler.
Inte så illa med max två (!!!) handbagage, med absolut max på 10 kg, från nyår har man numera speciella "handbagagevakter" vid utgångarna som skall spana in ditt handbagage.
Cirkus 500 svenska kostar det om du ertappas med något halvkilo i övervikt.
Egentligen är regler och bestämmelser till för att följas, men det är väl min avoga inställning till alla dessa jädrans extrakostnader som stör mig.
Varför inte ta i rejält från början och sätta ett pris som täcker det mesta?
Folk vet ju att väljer man ett lågprisbolag blir det påslag med kanske det dubbla, ofta mer, mot vad biljetten i annonsen kostade.
Min senaste erfarenhet av ett "riktigt flygbolag", Finnair, var just den, de tog betalt, men gav också service utan att det kostade extra i varje beslut du fattade före och under själva flygningen.
Det kallar jag service - inte gneteri och lurendrejeri.

Inga kommentarer: