Summa sidvisningar

söndag, maj 11, 2014

Fi, vet du egentligen vad de vill och står för?Det är så lätt att plötsligt rida på vågen, man bara hoppar på, ofta utan närmare eftertanke. Man är inte ensam, man omges av många andra glada och optimistiska människor.  
För närvarande i den politiska diskussionen i Sverige inför stundande val till EU-parlamentet och senare till vårt eget riksdagsval, så har Gudrun Schyman ploppat upp som en "gumma i lådan". 
När övriga partier, inte har så mycket nytt att komma med, så blir nygamla inslumrade frågor plötsligt till dagsaktuella och väsentliga för nationens väl och ve. Feministiskt Initiativ, Fi eller F! blir då svaret. 
Tidigare var det Junilistan i förförra och Piratpartiet i förra EU-valet. Nu Fi.
Vi får väl se om väljarnas gunst håller i sig till riksdagsvalet. Kanske borde de som även då anser sig beredda på att ge Schyman sin röst, läsa en del i det knapphändiga partiprogram som Fi har och framför allt hur man redovisar sina kostnadskalkyler och vilka skatte-effekter de får, vilka arbetsmarknadseffekter deras generösa bud får. Vilka konsekvenser den förkortade arbetstiden får, vem betalar mellanskillnaden mellan att jobba 6 och 8 timmar per dag? Plus en rad andra undringar som den gode Gudrun måste redovisa innan den 14 september. 
Det går an att gulla med opinionen nu, men när den kärva verkligheten kräver svar kanske det blir lite darrigare med relationerna till de nyfrälsta sympatisörerna. 
Läs detta:
Feministiskt initiativ har tidigare mest varit känt för den pr-kupp i valrörelsen 2010 då partiledaren Gudrun Schyman eldade upp 100000 kronor i kontanter i protest mot löneskillnaderna. Efter att ha läst hennes partiprogram kan jag bara säga: vänta tills ni får se vad hon kan göra med en hel statsbudget.
Feministiskt initiativ vill skrota kärnkraften, införa ett slags medborgarlön genom socialförsäkringssystemen, avskaffa försvaret, höja a-kassan och underhållsbidraget, kvotera barnbidraget, kvotera bolagsstyrelserna, kvotera föräldraledigheten, kvotera bidragen till idrottsföreningar, avskaffa vinster i välfärden, öka statsbidragen till offentlig sektor, avskaffa rut och rot, stoppa vapenexporten, avskaffa förskoleavgifterna, ge papperslösa rätt till socialbidrag, avskaffa straffet utvisning, skapa ett tredje juridiskt kön, införa köttfria måndagar och obligatorisk sexualundervisning på dagis, förbjuda djur på cirkusar, samt införa en typ av månggifte, för att bara ta ett axplock. Och detta ska betalas med sex timmars arbetsdag.

Inga kommentarer: