Summa sidvisningar

måndag, maj 07, 2012

Boken Peeking at Peak Oil i Södermanlands Nyheter.



Klicka på atikelbilden så blir den något lite mer läsbar.
Eller klicka på denna länk: http://www.sn.se/kulturnoje/1.1428632


Boken Peeking at Peak Oil ligger just nu i pressarna och kommer om några veckor att fresta intresserade på bokdiskarna världen över.
USA, England, Australien, Kanada blir först ut. Sedan späds det på i alla andra länder.
På näthandeln ligger den redan ute.
Och googlar man på boktiteln får man 301 000 träffar.
Det är den engelska versionen vi talar om här, den svenska är på gång, den spanska påbörjad.

Mitt aktiva deltagande har varat i cirka 18 månader från första pennstreck, skiss och idétänk till slutfasen för några veckor sedan, med diverse småändringar, tillägg och förbättringar.
Det blev 111 illustrationer till sist, varav 110 i färg.
Alla tecknade för hand och även textade för hand!!
Det var Kjells önskan och så fick han det. Inte mig emot - tvärtom.

Nu väntar vi på mottagandet från World Oils stora artikel i majnumret, dels på nätet och sedan i deras vanliga papperstidskrift, som har cirka 45 000 prenumeranter.
World Oil Magazine vänder sig till folk i oljebranschen, där skeptikerna till begreppet Peak Oil är i flertal, artikelförfattaren har efter att ha läst Kjells bok, en i stora drag, en lite mer modifierad uppfattning än tidigare och ger Kjell Aleklett rätt i det mesta.
Ledande tidningar i framför allt de engelsktalande länderna kommer att granska boken och recensera den, mindre tidningar brukar då följa upp och delge sina läsare samma recension.
Vi pratar även i detta sammanhang i första hand om England, USA, Kanada och Australien.
Vad Indien, Kina, Brasilien, Sydafrika, Ryssland, Tyskland och andra tunga nationer snappar upp och publicerar, återstår att se.

I det kommande månadsskiftet blir det ett boksläpps-kickoff med förläggare och författare och undertecknad på en kongress i Wien.
Den svenska motsvarigheten sker i Uppsala runt den 10-12 juni, då förhoppningsvis även med översättaren himself, Michael Lardelli från Australien närvarande i egen hög person.

Peeking at Peak Oil har öppnat dörrar hos mig.
Världen ligger där utanför, den möter ingen väntad undergång, bara lite knaggliga tider som kan slätas ut om kloka beslutsfattare tänker längre än sina fyraårs-näsor räcker.





Inga kommentarer: