Summa sidvisningar

torsdag, april 30, 2009

Med lite fantasi kan man sätta piff på allt.

Detta är aboriginsk konst, på en av Qantas Boeing 737-838 maskiner här under inflygning till Tullamarine Airport i Melbourne den 20 april 2009. Fotograf Mehdi Nazarinia. Personligen tycker jag denna maskin är riktigt vacker och den väcker samtidigt en beundran för aboriginernas i evigheter utvecklade sätt att kommunicera genom bilder och tecken, ofta då i punkter som bildar en bild av något verkligt och betydelsefullt, i vardagen, för de usprungliga australierna.
Denna bild av en Horizon Air Dash-8 eller DHC-8-401Q på väg in för landning på Los Angeles International Airport är också ett bevis på att man kan göra konst av något så vanligt som ett flygplan, bara man vill. Jag har ingen förklaring till motivvalet på flygplanet, men visst väcker det uppmärksamhet. Thomas Piskol tog fotot den 10 februari i år.

1 kommentar:

Äla sa...

Hej igen,
Under min tid på Linjeflyg hade vi en Fokker 28 (SE DG-R) som i vardagligt tal kallades för Rulle. Den var dekorerad med det svenska lanskapet. Oj...så glada vi blev varje gång vi skulle göra vikt- och balansberäkningen på den. Det var som att kliva in i ett konstverk varje gång.//EvaLEna