Summa sidvisningar

onsdag, april 29, 2009

Bra eller dåligt?

Fem klubbar i Elitserien vägrar skriva på ett nytt femårsavtal med SHL (Svenska Hockeyligan).
Sju klubbar är kvar.
Splittring kan man säga utan överdrift.
Gapet mellan de "fyra stora" med urfattiga Djurgården som påhäng och de sju återstående elitklubbarna är i och med detta större än någonsin tidigare.
Min undran är om man inte tar sig lite väl för mycket på allvar bland de fem. Kanske tuppkammarna är lite väl höga nu, solidariteten med de andra lagen lite väl låg.
Att hoppas på att få leka i ryska KHL kräver resurser, stora plånböcker och en övertro på vad göteborgare, smålänningar, värmlänningar och östgötar och några få stockholmare vill se.
Vill de ex se HV71-Brynäs eller HV71-Vladivostok? Eller LHC-Kärpät Finland och inte LHC-Luleå eller FBK-Vålerengen Norge istället för FBK-Modo?
Ja framtiden får utvisa det.
Vill de fem sticka, så bye bye.
Vill de fem verkligen få in andra lag så gör man det bäst genom att stanna i SHL och utveckla elitserien på ett radikalt sätt.
Men sticker de, då är det bara att fylla på med Gnaget, Malmö Babyhawks, Knäfofsar och VIK plus ytterligare någon klubb. Svenska spelare kommer fram, det blir en nystart, lite lägre kvalitet i början men den nya elitserien kan bli stark på sikt.
HV, LHC, FBK, DIF och Frölunda får väl kuska till Irkutsk, Hammerfest eller Randers om de så vill. Säsongen 10-11 vet vi om de vill/vågar fullfölja sina idéer.
Spännande tider är att vänta, skyttegravarna är öppnade och avundsjukan, föraktet och självgodheten är goda ammunitionsdepåer för bägge sidor.
Själv? Jag ser hellre Skellefteå AIK på besök än Yekaterinenburg.

Inga kommentarer: