Summa sidvisningar

torsdag, maj 29, 2008

Alla barns vän......

Expressen hade en artikelserie om Nordkorea förra året, denna bild fotograferades av reportern i huvudstaden Pyongyang, där texten under stolt förklarade av Kim Jong Il - den käre ledaren är alla barns vän. Man kan bli rörd för mindre.
Vänta här. Kim Jong Il - den käre ledaren - är dessutom, bla kompositör, i de flesta nordkoreaners ögon den främste och kanske enda i hela världen. Han har skrivit bla "Rekordskörden på Cheongsam-slätten" enligt kritikerna "en dramatisk och eldande komposition". Det stycket plus flera andra kommer Nordkoreas Statliga Symfoniorkester att framföra under två konserter i Storbritannien i höst. Googla fram redan nu, det kanske finns biljetter kvar.
I sammanhanget är det värt att påminna om Mao Tse Tung som i en kinesisk flod slog alla tiders världsrekord i simning under det tidiga sjuttiotalet, 5 km på 25 minuter. Världsrekordet på 1.500 meter innehas idag av australiern Grant Hacket på runt 13 minuter. 
Visst är det ljuvligt med alla dessa fenomen till människor som dessutom råkar vara auktoritära statschefer i auktoritära stater.

Inga kommentarer: