Summa sidvisningar

torsdag, maj 29, 2008

Två gubbar har skakat av sig dammet igen .

Jag minns själv som aktiv i FNL-grupperna i slutet på sextiotalet att Jan Myrdal och Sköld Peter Matthis var frontfigurer i kampen mot USAs krig i Vietnam.
Nu när USA åter är allas spottkopp, vilka tittar inte fram ur dammet då? Jo dessa båda herrar Jan Myrdal och Sköld Peter Mattis. 
Tittade de fram när Pol Pot härjade som värst i Kambodja, när Idi Amin slaktade sitt folk, eller när folkmordet i Rwanda eller Liberia pågick? Har de nämnt ordet Darfur? Nej icke.
USA var inte involverat, direkt i varje fall.
Men när Irak är på tapeten då dyker de gamla USA-hatarna upp igen. 
Välkomna. Var har ni varit, varför har ni tigit under dessa 40 år, inför alla de brott mot mänskligheten som skett med er fulla insyn? Fy skäms dynggubbar, ni gör skillnad på krig och krig, på illdåd och illdåd.
Som avslutning är det kanske bäst att jag kommenterar min egen inställning till invasionen i Irak år 2003, ledd av USA - jag tycker den var felaktig, med en förödande mänsklig katastrof som följd. 
Men....kanske genom att de inblandade nu sitter vid samma bord och pratar, så kan lugn och stabilitet åter bli verklighet i Irak, någon gång framöver. 
Al Qaida och dess hantlangare saknas dock i Upplands Väsby, kanske klarade de inte säkerhetskontrollerna vid utresan??

Inga kommentarer: