Summa sidvisningar

söndag, maj 31, 2015

Prata ur skägget Vladimir Putin!


Visserligen är vi idag inne på maj månads sista dag, rent klimatiskt är det sommar.
Blommorna blommar och fågelungarnas rop på mat hörs ur holkar och träd.
Men politiskt sprider sig kylan över hela världen, speciellt här upp i de skandinaviska trakterna. Ryssland och NATO bröstar mot varandra, markerar och morrar.
Igår visade ryska flygplan sitt missnöje med en amerikansk kryssares närgångna besök i Svarta Havet av alla hav.
Flygincidenter är vardagsmat över Östersjön. Stora militärövningar pågår både uppe i norr här i vårt land, liksom över Östersjöns internationella vatten och i Ryssland på denna sida Uralbergen.
Transpondrarna är avslagna på spanings- och spionflygplanen.
Med andra ord är de ruggigt och kallt numera - vad gäller relationerna mellan Ryssland och Väst.
Ryssland får ta på sig en del av detta, de annekterade utan att rodna Ukrainas halvö Krim, de har hotat, invaderat och infiltrerat Donetskområdet i östra Ukraina. Där krig pågår och människor dör.
Väst svarar, med militärt utspända bröstkorgar och sanktioner, handelsblokader och ekonomiska embargon av olika slag.
Mitt i allt detta så utfärdar Kreml plötsligt ett inreseförbud för nio svenskar, som haft eller har framskjutna politiska positioner i vårt land.
Margot Wallström grymtar och vill av Ryssland få en godtagbar förklaring till dessa förbud för enskilda individer med svenska pass.
Troligen vill Ryssland visa missnöje mot tidigare utrikesminister Bildts tuffa attityd mot Putin & Co, det finns säkert andra förklaringar i Moskva varför den förre kulturminister Lena Adelsohn-Liljeroth också fått inresestopp av ryssarna.
Om nu Moskva inte uppfattat det hela rätt så har Sverige faktiskt bytt regering och de (ryssarna) har inget att frukta av vare sig Bildt eller Lena A-L.

Men liksom gubben här upp, vore det klädsamt om Ryssland förklarade varför förbudet för vissa svenskar nu är ett faktum.
Prata ur skägget Vladimir Putin!!!

Inga kommentarer: