Summa sidvisningar

måndag, februari 09, 2015

En haj slog till....Det händer inte så ofta, men när det händer så blir det stora rubriker världen över.
Idag på morgonen svensk tid, i norra New South Wales nära Ballina, sågs skuggorna av en 3,5 till 4 meter lång haj i närheten av en surfare.
Hajen slog till och 41-årige japanske medborgaren Tadashi Nakahara, boende i Ballina, fick sina ben avbitna av hajen, andra surfare som fanns i närheten hjälpte Nakahara upp till stranden, men där dog han av skadorna, de hade då gjort vad de kunnat för att stoppa blodflödet, men lyckades inte hålla honom kvar i livet till ambulansen kom.
Tadashi Nakahara satt gränsle över sin surfbräda när hajen kom och drog ner honom, man kan tänka sig de skräckfyllda sekunder som Nakahara måste upplevt innan han förlorade medvetandet.
Sådana här händelser är inte ovanliga, men ändå ovanliga, om vi betänker hur många andra sätt som människor dör dagligen.
Hajens domäner är havet, är vi rädda och inte vill råka ut för något, så är det väl bäst att vi håller oss borta från stränder och hav, där det inte finns några väktare eller livräddare.
Så enkelt är det.
Den här tragiska händelsen kan kanske relateras till en annan hajattack som skedde ca 25 km från Ballina igår söndag, men där blev utgången lycklig, några bett, blodvite men ingen fara för livet.

Inga kommentarer: