Summa sidvisningar

torsdag, juli 03, 2014

David Boon bevisade att cricket och några pilsner går alldeles utmärkt ihop.

Här under sin aktiva karriär, med reklam för vad? Jo 4X, ett öl från Queensland


Den här australiske cricket-legendaren David Boon, känd för sin korpulenta lekamen och stora valross-mustasch har också några andra meriter i sitt bälte.

Låt oss ta det sportsliga först, Boony som han kallades, spelade internationellt för Australien åren 1984-1995. Batsman och off-spin bowler var hans specialiteter.
Spelade över hundra Test- och One Day International-matcher för Australien, innan han blev tränare för ett cricketlag i Durham, England.
Efter den engelska utflykten blev han med i den australiska uttagnings-kommittéen för det nationella laget i Cricket Australia.

Tasmanier, född 1960 blev efter sin aktiva karriär och inom förbundet Cricket Australia, internationell cricketdomare för att sedan få andra karriär som ansikte för det kända ölmärket Victoria Bitter (VB).
Här visades han upp som frontfigur för den sportpublik som drack stora mängde öl, det gick så långt att hälsoexperter varnade att hans framträdande för VB var "en medveten strategi och signal till storkonsumenterna kring idrottsarenorna att dricka mer, deras uttryck var Go for it."

Den andra meriten som har direkt anknytning till ölpimplandet är den skröna eller icke-skröna som figurerar i australiska sportkretsar, nämligen att David Boon under en flygresa mellan Australien och England eller om det var vice versa (?) skulle ha konsumerat 52, möjligen 53 öl.
Låt oss säja att han av en uppskattad flygtid på 24 timmar var vaken 18 timmar, så skulle det inneburit att han drack tre öl i timmen, timme efter timme efter timme!!
Boony måste av sina föräldrar begåvats med en osedvanligt stor blåsa, eller så satt han nära en toalett, som han satt en lapp med orden "Trasig, ur funktion" på?
Hur det stod till med nykterheten där uppe 11.000 meter över havet förtäljer inte historien.
Men det är att betrakta som en ytterst beundransvärd prestation som jag faktiskt tror den sportmedvetne australiern idag känner bättre till än hans framträdande på olika cricket-fält världen över.

Jag glömmer honom aldrig.
Hur har jag fått reda på detta? Jo, min gode vän Lars-Erik Johansson i Sydney håller historier av detta slag högst levande genom att berätta dem vid lämpliga tillfällen, till allmän glädje och inte så sällan - förvåning.
Tack L-E!

Inga kommentarer: