Summa sidvisningar

måndag, augusti 31, 2009

Om ett år gungar kanske vårt land?

Då den 31 augusti 2010 har vi bara några veckor kvar till riksdagsvalet och vilka pennor kommer då att få skissa, skriva och underteckna agendan för de kommande fyra åren?
Opinionsmätningarna duggar då tätt som hagel, debatter och anföranden på varje torg, braskande annonser i media.
Vi har haft det ganska tryggt och säkert under alla tidigare val, man har kunnat lägga sin röst i en av två korgar, lite grovt förenklat, den borgerliga eller den socialistiska.
Men så lär det inte se ut om ett år, jag tror att både Piratpartiet och Sverigedemokraterna kommer att finnas med ovan fyraprocentspärren ända fram till valdagen. Vad som då händer under galgen är något annat.
Man kan redan nu tänka sig de skalv som kommer att skaka vår kära nation, avståndstagandet från SD kommer alla unisont och bestämt att deklarera och enfrågepartiet Piraterna kommer mer eller mindre att negligeras, de är ju, trots allt, lite mer rumsrena.
Men så enkelt lär det inte bli, ett av dem kommer med säkerhet att väljas in i vårt parlament och därmed få rollen som vågmästare, med all medial bevakning riktad mot sig, något som de inget annat önskar än att få.
Därmed som ofta i svensk pressdebatt kommer vågmästarrollen att dominera under lång tid efter valet. Enfrågedebatterandet är så typiskt svenskt, vi leker nog på en bakgård trots allt?
Den viktiga och verkliga frågan om vilka som skall ta ansvar för landets styrande framöver, kommer att vara skyfflat åt sidan och Sverige gå på halvfart i några månader.
Detta är det scenario jag ser framför mig.
Då M inte längre attraherar ungdomen, och inte S. Utan PP och MP, så kommer det att blir andra bullar än de två som alltid funnits och jäst sig till olika storlekar vid olika tillfälle,

Inga kommentarer: